Paylaş |
|
Tweet |
olan hamile (gebe ) kadınlar ne yapmalı?
Bu olaya şu şekilde bakarsak olay 2 tiptir. Hamile bir kadının gebe olmadan önce zaten bir şeker hastalığı vardır. Ya da hamileliğin ( gebeliğin ) 24.haftasından sonra anne adayında gebelik şekeri görülebilir.
Şeker hastalığı olan bir kadın hamile kaldığında zaten hastalığının bilincindedir. Gerekli diyet ve beslenme programlarına uymaya devam etmelidir. Tabi bu tek başına bilinçsiz bir şekilde yapılmamalıdır.
Kadın doğum uzmanı ve Dahiliye uzmanı kontrolü altında olmalıdır her şey.
Eğer şeker hastalığı için insulin alıyorsanız bunu kadın doğum ve dahiliye uzmanlarının bilgisi dahilinde yapmalı gerekli dozajıda buna göre ayarlamalısınız.
Bunların dışında kadın doğum uzmanları bütün hamilelerde ( gebe kadınlarda ) 24.haftada 50 gr glukoz tarama testi yapmaktadır. Bu testin sonucuna göre 1.saat sonunda kan şekeri 140 ‘ın üzerinde olduğunda glukoz intoleransından bahsedilmektedir. Bu hastalığın tedavisini genelde uzmanlar diyetle çözmektedirler ve kontrol altına almaktadırlar. Eğer bu diyet tedavisi tedaviye karşılık vermez bir sonuç alınamazsa bu durumda uzmanlar insulin ile tedavi altına alacaklardır.
Bu nedenle doktorunuzun vermiş olduğu diyetleri harfiyen yerine getirmeli ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Şeker hastalığı demek bol bol istirahat etmek demek değildir bunu unutmayın uzmanlar tarafından şeker hastalığı olanlara egzersiz yapmaları önerilmektedir. Çünkü kalorinin kısıtlanması söz konusu , istirahat eden hamile kadınlarda kalori kısıtlanırken bir yandan da bol bol dinlenip kaloriyi arttırmamaları gerekiyor. Bu nedenle doktorların önermiş olduğu egzersiz hareketleri ile kontrol altında olmak gerekmektedir.
Hamilelikten önce şeker olduğu bilinen hastaların gebe kalmadan önce mutlaka uygun kiloya gelerek gebe kalması gerekmektedir.
Dengeli ve düzenli beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmeyi başardıktan sonra şeker hastalığı olanların gebe kalması gerekmektedir.
Hamilelik (gebelik ) esnasında diyabet ( şeker hastalığı ) olanlar mutlaka düzenli beslenmeli ve karbonhidrat kısıtlanmalıdır. Bu durumda bol su içmeli ve hastanın yine bol bol egzersiz yapmasına teşvik edilmesi gerekmektedir. Ayrıca kan şekeri açısından düzenli bir şekilde doktorlar tarafından kontrol edilmelidir. Diyet programları çok iyi düzenlenmelidir. Diyetin yetmediği zamanlarda ise insulin tedavisine geçilmesi gerekmektedir.
Kaynak ; n/a
Çok dikkat edilmesi gereken bir durum, Allah yardımcıları olsun.
Yakın bir arkadaşım şeker hastası bu nedenle hamile kalmak istemiyor. Sizin bu yazınızı okutacağım, belki fikri değişir. Hem şeker hastası olup hem de çocuk doğurulabilir.
Çok önemli bir zaman hamilelik, heleki şeker hastaları için gerçekten dikkat edilmesi gerekilen bir zaman ayrıca su tüketimi gerçekten çok yararlı olmakta
Kesinlikle hareketsiz durulmamalı bencede egzersizler bolca yapılmalıdır.
Evet gerçekten çok önemli bir konu şeker hastaları için gebelik dönemi kilolu ise çok kötü geçmekte kesinlikle diyet uygulanmalı bilgi için teşekkürler.
güzel bir konuya değinmişsiniz bunun için teşekkür ederim. çevremde bu konuda sıkıntısı olan bir çok kişi tanıyorum her konuda olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi lazım çünkü ciddi anlamda önemli bir konu